Methoden voor snelle verlichting van zenuwpijn

Alternatieve pijnbestrijding zenuwpijn

Problemen van patiënten met pijn kunnen zeer uitdagend zijn. Pijn is een onaangename gewaarwording die wordt veroorzaakt door fysiek of emotioneel trauma. Wanneer het lichaam merkt dat er gevaar dreigt, reageert het onmiddellijk door een signaal naar de hersenen te sturen, die de input interpreteren en de rest van het lichaam opdracht geven om preventieve maatregelen te nemen tegen verder letsel. Natuurlijk zijn de hersenen uitgerust met zenuwreceptoren die veranderingen in de omgeving waarnemen. Deze sensoren sturen signalen naar verschillende delen van de hersenen via neuronen die fungeren als hun boodschappers. Sensorische informatie wordt grondig verwerkt voordat ze wordt doorgegeven aan hogere centra om te bepalen of er iets gevaarlijks in de buurt is en of er onmiddellijk moet worden ingegrepen of niet. Zolang er geen ernstige schade is opgelopen, wordt de informatie omgeleid en via alternatieve kanalen teruggestuurd tot ze haar eindbestemming bereikt – de bewuste geest – waar ze kan worden gebruikt.

Wat veroorzaakt zenuwpijn?

Normaal gesproken detecteren zenuwreceptoren in de huid en de spieren veranderingen in druk, temperatuur en andere omgevingsfactoren. Deze signalen worden vervolgens verwerkt in het ruggenmerg en doorgegeven aan de hersenen, waar ze worden geïnterpreteerd en gebruikt om te bepalen of er iets ongewoons is. Als ze een afwijking detecteren, sturen ze een elektrische boodschap door neuronen om beweging in de betrokken spieren en organen op gang te brengen. De hersenen interpreteren deze signalen en geven opdrachten aan de rest van het lichaam.

In sommige gevallen worden omgevingssignalen echter niet correct geïnterpreteerd. Bij het bereiken van de hersenen wordt de informatie verkeerd geïnterpreteerd en leidt tot een vals alarm. Het is alsof zenuwreceptoren worden geactiveerd terwijl dat niet nodig is. Dit kan leiden tot pijn, ziekte of andere symptomen.

Als de zenuwbeschadiging gering is, kan de persoon zich er niet van bewust zijn dat er iets mis is. Veelvuldige pijn en het daarmee gepaard gaande leed kunnen leiden tot psychische problemen, zoals depressie.

Zenuwblokkades voor neuropathische pijnbestrijding.

Een zenuwblokkade is bedoeld om de pijnsignalen te blokkeren die door een of meer zenuwen worden verzonden. Afhankelijk van het type pijn dat wordt behandeld, kan een zenuwblokkade worden uitgevoerd met een verdovingsmiddel (steroïde of niet-steroïde) of met een opioïde medicijn. In sommige gevallen wordt het zenuwblok gecombineerd met de toediening van een ontstekingsremmer.

De zenuwblokkade kan ambulant of klinisch worden uitgevoerd. Het duurt meestal één tot twee uur. Wanneer de arts de zenuwblokkade uitvoert, spuit hij of zij een plaatselijk verdovingsmiddel of een opioïde geneesmiddel rechtstreeks in de betreffende zenuwen.

De zenuwblokprocedure is vooral nuttig bij neuropathische pijn, waaronder diabetische neuropathie en andere vormen van neuropathie. Neuropathische pijn ontstaat wanneer de zenuwen die sensaties van de huid, spieren en interne organen doorgeven, beschadigd raken. Dit kan gebeuren door een medische aandoening zoals diabetes of een verwonding.

Een zenuwblokkade is een chirurgische ingreep die door een arts wordt uitgevoerd. Tijdens deze procedure injecteert de arts een plaatselijk verdovingsmiddel of een opioïde geneesmiddel in de beoogde zenuwen. Het plaatselijke verdovingsmiddel verdooft de zenuwen, terwijl het opioïde medicijn de pijn verlicht.

Andere manieren om neuropathische pijn te beheersen.

De lijst van geneesmiddelen die worden gebruikt om neuropathische pijn te behandelen is lang en omvat antidepressiva, anti-epileptica, ontstekingsremmers en spierverslappers.

De meest gebruikte medicijnen tegen neuropathische pijn zijn antidepressiva. De meest gebruikte antidepressiva voor de behandeling van neuropathische pijn zijn selectieve serotonineheropnameremmers (SSRI's) en tricyclische antidepressiva.

Omdat neuropathische pijn vaak resistent is tegen behandeling, kunnen alternatieve en aanvullende therapieën nuttig zijn.

Zo is aangetoond dat meditatie de angst vermindert en de stemming verbetert, wat beide relevant is voor mensen met neuropathische pijn. Kijk hier voor opties in alternatieve pijnbestrijding zenuwpijn.

Conclusie

Zenuwschade is een veel voorkomende oorzaak van chronische pijn. Gelukkig kan zenuwschade worden hersteld en de pijn worden verlicht. Zenuwschade ontstaat echter meestal als gevolg van een verwonding en is meestal geen gevolg van veroudering. Het primaire doel van zenuwherstel is het herstellen van de functie. Als de beschadigde zenuw niet opnieuw met de spier is verbonden, kan de persoon het aangetaste lidmaat niet voelen. Als de zenuw weer met de spier verbonden is, is de persoon weer normaal en is de pijn verdwenen.

Om zenuwpijn te beheersen en te behandelen is het belangrijk te begrijpen wat de pijn veroorzaakt. Zenuwbeschadiging is een van de belangrijkste oorzaken van chronische pijn. De eerste stap bij de behandeling van zenuwpijn is de diagnose van de oorzaak van de pijn. Vervolgens kunnen behandelingsmogelijkheden worden onderzocht. Deze omvatten medicijnen en zenuwblokkades.

Er zijn verschillende manieren om zenuwpijn te beheersen. Om de pijn met succes te kunnen bestrijden, is het belangrijk om de pijn goed te begrijpen.