Wat is hooggevoelig

wat kan de oorzaak van deze ochtend migraine? - hooggevoelig stockfoto's en -beelden

Het vermogen om overladen te worden met stimulatie

Hooggevoelige mensen hebben zoveel gevoelens die worden veroorzaakt door de vele niveaus van stimulatie die te allen tijde in hun omgeving plaatsvinden. Weet bijvoorbeeld dat u op elk moment de lucht van buiten het raam kunt voelen of het gevoel dat uw kleding wordt aangetrokken door de luchtmoleculen. Er gebeurt zoveel en dat ze het zo kunnen voelen is niet verwonderlijk. Onthoud ook dat volwassenen het erger hebben dan kinderen, omdat kinderen tenminste een machtsvacuüm kunnen nemen en wat frisse lucht kunnen krijgen. Helaas kunnen volwassenen dat niet en moeten ze ook een buffer hebben om hen te beschermen tegen de negatieve effecten van stimulatie.

Hooggevoelige mensen kunnen niet ademen zonder erover na te denken en het stemmetje in hun achterhoofd zegt: 'Haal je hoofd hier alsjeblieft van af, draai het zodat het geen pijn meer doet'… zuurstof lijkt te worden weggenomen.

Het probleem is dat er zoveel stimulatie voor hen is die altijd gebeurt, dat het moeilijk is om de ene gedachte van de andere te scheiden. Het kan voelen alsof er een bal in je borst zit en je blijft hem naar buiten trekken om het een of ander te voelen. Je vindt het heel moeilijk om stil te zijn.

In deze toestand wordt u overladen met stimulatie vanuit alle verschillende richtingen. Dit betekent dat ze je REM-cycli onderbreken. De delen die je voor REM gebruikt, zijn niet volledig geactiveerd en je krijgt een dromerige staat waardoor je je slaperig kunt voelen.

Om uit deze cyclus te komen, moet je leren om uit de stimulatie te stappen. Gebruik gewoon je zintuigen om alle gedachten en afbeeldingen uit te sluiten. Alles wat niet kan worden vastgehouden, valt weg uit je ervaring. Je moet leren de wereld als een caleidoscoop te behandelen en genereus te geven aan elke tint van de caleidoscoop die je wilt gebruiken.

exponentieel meer ervaren en gevorderde mediteerders kunnen je vertellen welke delen van je lichaam overgevoelig zijn en je kunt leren deze te 'demystificeren'. Door te oefenen zul je beter kunnen identificeren welke delen van je lichaam overmatig zweten en dat zal het veel gemakkelijker voor je maken om overmatig zweten te leren beheersen,

Systemen om overmatig zweten te beheersen zijn ongrijpbaar en ongrijpbaar. Ze lijken een handvol verschillende manieren van werken te hebben, maar ze zijn allemaal het proberen waard. Geef er een paar een kans en kijk wat voor soort resultaten je krijgt.

Ook moet de patiënt worden geleerd om het verschil te herkennen tussen echt zweten en emotioneel zweten. Emotioneel zweten is misschien niet fysiek, maar het is net zo echt als het fysieke zweten. Het betekent alleen dat je emotionele toestand meer verhoogd is dan je fysieke toestand. Kijk eens naar een atatief boek over emotioneel zweten. U zult ontdekken dat er manieren zijn om emotionele stress te beïnvloeden, te behandelen en te beheersen.

Het komt erop neer dat iedereen zweet, maar soms heeft het helemaal niets met zweten te maken! Het kan helpen om te leren uw emotionele stress onder controle te houden om uw algehele transpiratie te helpen verminderen.

Kortom, leer je emoties onder controle te houden en je lichaam zal minder zweten! U zult minder onnodig transpireren en een beter leven in het algemeen.